Islatte med Tahina, Kardemumma och Dadelsirap
Den här härliga islatten får smak av tahina och kardemumma. Tips! För en lite sötare variant – ringla dadelsirap på insidan av glaset innan du fyller det med is och kaffe. Du kan också frysa in kaffe i en behållare för iskuber och plocka fram när det är dags att blanda ihop latten.
![](/storage/C169ADCC529133C6EAAB45E194091499374125475A01FFE4413060B8D22C99E2/5815ebb9e74d462ba7c7b95e00c3c7e1/786-786-0-jpeg.Jpeg/media/cb131cf3181f4eb3a46d9ad611134417/Islatte-1024x1024.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 4
4 dl
avsvalnat, starkt kaffe
4 dl
valfri mjölk
4 tsk
Sevan Tahina
8 krm
Sevan Hel Kardemumma
4 tsk
Sevan Dadelsirap
isbitar
Gör såhär
- Mixa mjölk, tahina och och kardemumma med en stavmixer.
- Ringla lite dadelsirap i varje glas.
- Fyll glasen med mycket is. Häll över kaffet och toppa med tahina- och kardemummamjölken.