Melitzanosalata – Grekisk aubergineröra
Melitzanosalata är en klassisk grekisk aubergineröra där mild aubergin, fin kryddighet och krämig ost skapar en balanserad och smakrik helhet. Röran är enkel att tillaga och passar utmärkt såväl som del av en mezzebuffé, som ett smakfullt tillbehör eller som förrätt. Servera röran rumstempererad tillsammans med rostat bröd och ringla över lite extra olivolja precis innan servering.
Ingredienser
Portioner: 6
Gör så här
1. Stek hälften av den hackade rödlöken i två matskedar av olivoljan i fem minuter. Tillsätt vitlökspuré och harissa och rör ihop.
2. Vänd ner auberginpurén och låt blandningen koka samman i en minut.
3. Ta från värmen och rör i persiljan.
4. Servera röran rumstempererad och toppa med oliver, resten av rödlöken, mer persilja, olivolja och smulad fetaost. Servera med rostat flatbröd.