Musabaha med surdegsbröd

Musabaha kan beskrivas som en rustik version av hummus som avnjuts varm. Allra godast blir det om du kokar kikärtorna själv, men är tiden knapp går det lika bra med färdigkokta. Den här rätten är populär i Libanon och Syrien och funkar lika bra som lätt lunch eller sidorätt.

Ingredienser

Portioner: 4
150 g
Sevan Torkade Kikärtor
1-2 dl
spad från de kokta kikärtorna
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
Sevan Tahina
1 st
citron
2 krm
salt
Till servering:
olivolja
Sevan Sumac Malen
surdegsbröd

Gör såhär

1. Blötlägg och koka kikärtorna enligt anvisningarna på förpackningen. De ska kokas mjuka. Spara 1-2 dl spad från de kokta kikärtorna.

 

2. Riv vitlöken och blanda med tahina, citronsaft och salt i en skål. Lägg ner de nykokta kikärtorna och lite av kikärtsspadet i skålen. Blanda ihop allt och mosa försiktigt kikärtorna med en gaffel, röran ska vara lite chunky.

 

3. Toppa med olivolja och lite sumac vid servering. Servera med surdegsbröd.