Saffranskaka med vit chokladglasyr, pistagenötter och tranbär
Imponera på gästerna och baka en saffranskaka vacker som ett konstverk till adventsfikat! Apelsinblomvatten i smeten gifter sig fint med saffran. Häll på chokladglasyren precis innan servering. Toppa med hackade pistagenötter och syrliga, sega tranbär och ställ på ditt finaste kakfat! Receptet ger en kaka.
![](/storage/D2BEB0CEA0DFFC78BF5400FC87B506B474EBCA54AA392B9F08361C734E3972B1/b035796325dd498f8af90fd2a5a6f593/786-786-0-jpg.Jpeg/media/fa3b3c036b6b497bb02e0da052314c8b/saffranskaka-vit-chokladglasyr-pistagen%C3%B6tter-tranb%C3%A4r.jpeg)
Ingredienser
Gör såhär
1. Saffranskaka: Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
2. Mortla saffran med lite socker. Bryn smöret och vänd ner saffranet. Blanda ner i äggblandningen.
3. Blanda vetemjölet med bakpulvret i en bunke. Häll det i äggblandningen tillsammans med mjölk och apelsinblomvatten. Blanda tills du har en jämn smet.
4. Smöra och bröa en form. Häll smeten i formen och grädda på 175 °C i nedre delen av ugnen ca 40 min.
5. Vit chokladglasyr (förbered strax innan servering): Hacka chokladen i små bitar. Värm vispgrädden i en liten kastrull. Ta av kastrullen precis innan det börjar koka. Lägg i chokladen och låt smälta någon minut och rör sedan om tills chokladen har smält. Låt stå medan du skalar och hackar 1 dl pistagenötter.
6. Häll glasyren över kakan och garnera med de hackade pistagenötterna och torkade tranbär.