Skurna pepparkakor med tahina och pistagenötter
Låt de klassiska pepparkakskryddorna ingefära, kanel och kryddnejlika få sällskap av tahina och pistagenötter - du kommer inte bli besviken! Om du inte vill grädda alla pepparkakorna på en gång går det bra att spara degen i kylskåpet och grädda några i taget. Receptet ger 20-25 pepparkakor.
![](/storage/1414814EE97AA015488C48BC09C31DAF2E2B9C043CE8BB902C6CD0F567E51CA2/155c4e50caa64a43936a3d6bf936db99/786-786-0-jpg.Jpeg/media/17caf246e4ea4ca695bf9e46cea4bfad/pepparkakor.jpeg)
Ingredienser
Gör såhär
1. Hacka pistagenötterna grovt.
2. Blanda smör, socker, sirap och tahina i en bunke. Blanda vetemjöl och bikarbonat i en annan bunke. Rör ner vetemjölsblandningen, nötterna och kryddorna i bunken med smörblandningen och knåda ihop. Forma degen till en ca 30 cm lång rulle på en mjölad bänk. Rulla in den i plastfolie och låt stå i kylskåp ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 175 °C. Rulla ut degen från plasten och skär den i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugn i ca 10 minuter.