Skurna pepparkakor med tahina och pistagenötter

Låt de klassiska pepparkakskryddorna ingefära, kanel och kryddnejlika få sällskap av tahina och pistagenötter - du kommer inte bli besviken! Om du inte vill grädda alla pepparkakorna på en gång går det bra att spara degen i kylskåpet och grädda några i taget. Receptet ger 20-25 pepparkakor.

Ingredienser

100 g
pistagenötter
100 g
rumstempererat smör
½ dl
strösocker
½ dl
ljus sirap
½ dl
Sevan Tahina
3 dl
vetemjöl
½ tsk
bikarbonat
1 tsk
malen ingefära
1 tsk
malen kanel
½ tsk
malen kryddnejlika

Gör såhär

1. Hacka pistagenötterna grovt. 


2. Blanda smör, socker, sirap och tahina i en bunke. Blanda vetemjöl och bikarbonat i en annan bunke. Rör ner vetemjölsblandningen, nötterna och kryddorna i bunken med smörblandningen och knåda ihop. Forma degen till en ca 30 cm lång rulle på en mjölad bänk. Rulla in den i plastfolie och låt stå i kylskåp ca 1 timme. 


3. Sätt ugnen på 175 °C. Rulla ut degen från plasten och skär den i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugn i ca 10 minuter.

Glöm inte att köpa hem