Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Socca

Socca

Ingredienser
2 1/2 dl Kikärtsmjöl
2 1/2 dl Vatten
3 msk Olivolja
1/2 tsk Salt
Smör eller olja till stekning
1 dl Tahina
1/2 dl Dadelsirap
2-4 st Bananer
1 msk Råsocker per banan
Gör så här
  1. Socca: Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, olivolja och salt till en smet. Tillsätt ev mer vatten om den blir för tjock. Låt smeten stå ca 30 minuter.
  2. Blanda tahina och dadelsirap till en kräm. Låt stå tills servering.
  3. Dela bananer på längden och vänd varje sida i råsocker.
  4. Stek soccan i en stekpanna (på samma sätt som pannkaka) med smör eller olja. Vänd inte förrän ena sidan fått ordentligt med färg. När smeten är slut, stek bananerna i samma panna i smör eller olja.
  5. Servera varje socca toppad med stekt banan och häll över tahina- och dadelsirapskrämen.
Ingredienser
2 1/2 dl Kikärtsmjöl
2 1/2 dl Vatten
3 msk Olivolja
1/2 tsk Salt
Smör eller olja till stekning
1 dl Tahina
1/2 dl Dadelsirap
2-4 st Bananer
1 msk Råsocker per banan
Gör så här
  1. Socca: Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, olivolja och salt till en smet. Tillsätt ev mer vatten om den blir för tjock. Låt smeten stå ca 30 minuter.
  2. Blanda tahina och dadelsirap till en kräm. Låt stå tills servering.
  3. Dela bananer på längden och vänd varje sida i råsocker.
  4. Stek soccan i en stekpanna (på samma sätt som pannkaka) med smör eller olja. Vänd inte förrän ena sidan fått ordentligt med färg. När smeten är slut, stek bananerna i samma panna i smör eller olja.
  5. Servera varje socca toppad med stekt banan och häll över tahina- och dadelsirapskrämen.

Glöm inte att köpa hem: