Kalla rätter

Vare sig du endast letar efter en enkel sallad till lunchen, en förrätt till middagsbjudningen eller en sidorätt till ditt mezebord så finner du utsökta recept på just det, här!

Populära kalla rätter

auberginrulle.jpeg

Auberginerullar med hummus och grillad paprika

Grillade skrivor av aubergine i kombination med vår Hummus original är en suverän smakkombination! Hummusens sälta och lena krämighet gifter sig med den grillade auberginens rökiga smak. Fetaosten adderar sälta och de rostade pinjenötterna ger härlig crunch.

 

grönkålssallad-tahiadressing-rostade-kikärtor.jpeg

Grönkålssallad med tahinadressing och rostade kikärtor

En härligt smakrik sallad som dessutom är riktigt nyttig och mättande. Grönkål är rikt på järn, c-vitamin och betakaroten. Kikärtor är proteinrika och bidrar även med fibrer och mineraler. Den här salladen lagas bäst under vintern då grönkål är i säsong. Serveras med en dressing gjord på tahina/tahini.

Rostade_kikärtor-1024x1024.jpeg

Harissarostade kikärtor med sesamfrön och myntayoghurt

I den här rätten uppstår en härlig kontrast mellan de matiga och harissaheta kikärtorna, den krispiga salladen och svala myntayoghurten. Den passar perfekt som förrätt eller tillsammans med grillat.

 

Fattoush-1024x1024.jpeg

Fattoush sallad toppad med rostat pitabröd

Libanesisk sallad fylld med smaker. Salladen toppas med rostat, krispigt pitabröd och serveras med en syrlig dressing smaksatt med granatäppelsirap, citron och sumak. Grönsakerna kan varieras utefter säsong och utefter tycke och smak.


 

Övriga kalla rätter