Sött och bakat

Här hittar du inte bara desserter som avrundar en god middag utan även recept på sött och bakat som du kan unna dig på mezebordet eller kanske vid något annat tillfälle, du bestämmer!

 

Populära desserter och bakverk

äppelpaj_gjord_på_filodeg-1024x1024.jpeg

Äppelpaj med filodeg och pistagenötter

Den här pajen kommer göra succé hos alla dessertälskare! Här möts frasig filodeg med syrliga äpplen, blommigt rosvatten, kanel och knapriga pistagenötter i en mix där Mellanöstern möter Norden. Pajen smakar bäst då den hunnit svalna en aning. Servera med en skopa vaniljglass och njut.

 

dadelbollar-kaffe-choklad.jpeg

Dadelbollar med kaffe och choklad

Hos oss på Sevan passerar dadelbollar nästan som frukt när vi är sugna på något sött. Här har vi använt vår ekologiska dadelmassa, men det går lika bra att använda hela dadlar. Hoppa över kaffet om du inte vill bli för pigg. Vi gillar att rulla våra dadelbollar i sesamfrön, hackade pistagenötter och frystorkade hallon.

saffranskaka-vit-chokladglasyr-pistagenötter-tranbär.jpeg

Saffranskaka med vit chokladglasyr, pistagenötter och tranbär

Imponera på gästerna och ställ en saffranskaka vacker som ett konstverk på bordet till adventsfikat! Apelsinblomvatten i smeten gifter sig fint med saffranssmaken. Häll på den vita chokladglasyren precis innan servering. Toppa till sist med hackade pisatagenötter och syrliga, sega tranbär och ställ på ditt finaste kakafat!

 

semla.jpg

Semlor med rostad mandel- och tahinamassa

I semmeltider låter vi Mellanösterns favorit tahina/tahini (sesampasta) få ta plats i fyllningen i den klassiska svenska semlan. Det bästa från två världar i skön förening. Glöm inte att rosta mandlarna till fyllningen.


 

Övriga desserter och bakverk