Varma rätter

Den varma rätten är ofta måltidens höjdpunkt. Recepten vi har samlat här kan stråla som huvudrätten i en fin trerättersmiddag men även stå på egna ben som en smakrik vardagsmåltid!

Populära varma rätter

hummuspizza-kikärtor-citron-basilikaolja.jpeg

Hummuspizza med kikärtor, citron och basilikaolja

Överraska med en pizza bianco la Sevan. Till detta recept kan du använda färdig pizzadeg eller göra din egen. Grunda med Hummus Original, mozarella, skogschampinjoner och rödlök. Toppa med citron och kikärtor och ringla över en härlig basilikaolja innan servering.

 

Pumpasoppa-1024x1024.jpeg

Pumpasoppa med harissa, zucchini och tahina

Smakrik falafel med en lättgjord tabbouleh på grönkål och söta aprikoser. En syrlig fetaostkräm och peperoni – milda eller heta – är gott till. Rätten är god som vardagsrätt men också på t ex julbordet som ett vegetariskt alternativ.

falafelsallad.jpeg

Falafelsallad med örtdressing, rosmarinmandlar och pärlcouscous

Den här salladen ska du passa på att göra när björnbär och färska fikon är i säsong! En härligt fräsch sallad som mättar tack vare falafel och pärlcouscous. Mandel rostad i olivolja, honung och rosmarin ger härlig crunch. Avsluta med att ringla över en yoghurtdressing smaksatt med vitlök, basilika och mynta.

 

libanesiskt-ris.jpeg

Biryanikryddat libanesiskt ris med gula russin

Vårt libanesiska ris är mångas favorit - en blandning av ett långkornigt vitt ris och rostade durumvetenudlar. I det här receptet kokar du det med biryanikrydda - en populär kryddblandning i Mellanöstern. Blandningen består av koriander, gurkmeja, kanel, röd chili, kardemumma och safflor (färgtistel). Riset i kombination med saffran, gula russin, pistagenötter och mynta gör att du kommer att återvända till detta recept många gånger.


 

Övriga varma rätter